dilluns, 14 d’abril del 2014

ENIGMA 29 (2013-2014)

A la Península Ibèrica tenim moltes restes que ens parlen de l'ocupació romana. Entre elles, es conserven multitud de construccions arquitectòniques i d'enginyeria. En les fotografies que pots veure a continuació et presento quatre d'aquestes construccions. L'enigma consisteix en que diguis quin tipus de construcció es veu a cada una de les fotografies i a quina ciutat actual les podríem veure (no oblidis referir-te a cada foto amb el número que l'acompanya).

6 comentaris:

Manel Montoro ha dit...

1)Aqueducte, roma
2)Amfiteatre, roma
3)Temple, catalunya
4)Arc del triompf,paris

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Manel: a quina ciutat està cadascuna d'aquestes construccions? No has encertat cap!

Radu ha dit...

1.Aquesta construccio és un pont de poble Alcántara sobre el riu Tajo,a Cáceres(España),una gran obre de enginyeria,construit en temps de l'Emperador Traja.

2.En aquesta fotografia tenim un famos amfiteatre s'ha construit en el any 8.a.C és troba en la colina del cerro de San Albín.En el poble de Mérida Badajoz,Extremadura.

3.Es un temple que el trobem en Vic,Ausa en època romana.

4.En aquesta fotografia tenim un arc de triomf,que consisteix un exemple unic d'arc del triomf que es diu arc de Medinaceli,que es troba en poble de Medinaceli provincia de Soria.

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Radu: la resposta a la fotografia 1) no és correcta. Les altres tres fotografies estan ben identificades. Ànims i a buscar la fotografia 1. Et dono una pista: està a Catalunya.

Radu ha dit...

1.Aquesta construcció és un aqueducte,romà prop de Tarragona,anomenat Pont de les Ferreres o del Diable.

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Radu: molt bé! Ara, sí!